Αν δεν είσαι φαν του κλασικού αγελαδινού γάλακτος ή αν θέλεις μία αλλαγή στη διατροφή σου, διαβάζεις το σωστό άρθρο. Σου προτείνουμε 6 εναλλακτικές λύσεις γάλακτος για να τις δοκιμάσεις και να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.\r\n\r\n1. Γάλα Σόγιας\r\nΑπό το λάττε μέχρι το παγωτό με γάλα σόγιας, αυτήν την υγιεινή εναλλακτική επιλογή μπορείς να τη βρεις πολύ εύκολα παντού. Τα οφέλη του είναι πλέον πολύ διαδεδομένα και όχι άδικα, καθώς διατηρεί τη χοληστερίνη σε φυσιολογικά επίπεδα, αυξάνει την οστική πυκνότητα αλλά και βοηθάει στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το γάλα σόγιας είναι ιδανικό και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.\r\n105996\r\n2. Γάλα Κάνναβης\r\nΦτιαγμένο από τους σπόρους του φυτού, έχει γεύση καρύδας και κρεμώδη υφή. Όπως και το γάλα σόγιας, περιέχει απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα και είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, Ω3 λιπαρών οξέων και σιδήρου. Εδώ να σημειώσουμε, ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει την επίδραση της μαριχουάνας.\r\n\r\n3. Γάλα Καρύδας\r\nΈνα ενισχυμένο αφέψημα με γάλα καρύδας είναι μία πολύ καλή πηγή μαγνησίου, ασβεστίου και Βιταμίνης D. Περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από κάθε άλλη εναλλακτική γάλακτος, αλλά αυτό το καθιστά άξιο υποκατάστατο για το γιαούρτι. Άλλωστε, τα κορεσμένα λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.\r\n\r\ncoconut-milk\r\n4. Κατσικίσιο Γάλα\r\nΜία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και καλίου και παρ’ όλο που έχει πολλές κοινές ιδιότητες με το αγελαδινό, το γάλα κατσίκας περιέχει μικρότερες ποσότητες σακχάρων λακτόζης αλλά και του αλλεργιογόνου άλφα S1-καζεϊνης. Γι’ αυτό είναι και περισσότερο ανεκτό από ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στο γάλα.\r\n\r\n5. Γάλα Αμυγδάλου\r\nΚαθώς δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη και ο γλυκαιμικός του δείκτης είναι χαμηλός, το γάλα από αμύγδαλο έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στο ζάχαρο και αυτό το κάνει την καλύτερη επιλογή για διαβητικούς. Πλούσιο σε ασβέστιο και Βιταμίνη Ε και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας τις θρομβώσεις.\r\nalmond-milk