Μία από τις κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές της φύσης, που χρησιμοποιείται ευρέως και ως βάση σε καλλυντικά προϊόντα, είναι αναμφισβήτητα τα σταφύλια. \r\n\r\nΤα σταφύλια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων, τα οποία προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας και μειώνουν τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.\r\n\r\nΝόστιμα φρούτα, πλούσια σε βιταμίνες Α, C, B6, φολικό οξύ και απαραίτητα μέταλλα για τον οργανισμό όπως κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο.\r\n\r\nΤα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρουν τα σταφύλια στον οργανισμό είναι ότι:\r\n\r\n● Θεραπεύουν το άσθμα\r\n● Προλαμβάνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς\r\n● Ανακουφίζουν από τις ημικρανίες\r\n● Βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα\r\n● Δίνουν ενέργεια στον οργανισμό και μειώνουν το αίσθημα κούρασης\r\n● Προλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer και καταρράκτη του ματιού\r\n● Έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες\r\n