Το φετινό Πάσχα ξεχάστε τις χημικές και ίσως τοξικές βαφές του εμπορίου και βάψτε τα αυγά με φυσικά υλικά από μωβ λάχανο, παντζάρια, κρεμμύδια, κρόκο κοζάνης (σαφράν) δημιουργώντας πιο minimal, γήινες και πρωτότυπες αποχρώσεις.\r\n\r\nΓια κόκκινα αυγά χρησιμοποιήστε ζωμό από φρέσκο παντζάρι, για καφέ-κίτρινα αυγά βουτήξτε τα σε κρεμμύδια, για μπεζ-κίτρινα σε σαφράν και για μωβ-μπλε χρησιμοποιήστε μωβ λάχανο.\r\nimagegen (3)\r\n\r\nΒάλτε τα υλικά σε ξεχωριστά κατσαρολάκια και βράστε τα για μισή ώρα περίπου. Προσθέστε 2 κουταλιές ξύδι σε κάθε κατσαρόλα και λίγο νερό για να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε τα υλικά από την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αυγά μέσα για 8 ώρες περίπου μέχρι να πάρουν την απόχρωση που επιθυμούμε.\r\n \r\nTips: Προτιμήστε αυγά με λευκό κέλυφος για καλύτερα αποτελέσματα.\r\n\r\nΜπορείτε να τα καλύψετε με τσόφλια κρεμμυδιών ή φύλλα από φρέσκα βότανα, να τα σφίξετε καλά με ένα κομμάτι καλσόν και να δημιουργήσετε πρωτότυπα σχέδια πάνω στο κέλυφος.