Αν ανήκεις στις τυχερές που έχουν κήπο ή αν κάποιος μπορεί να σε προμηθεύσει με μυρωδάτα τριαντάφυλλα χωρίς να έχουν υποστεί ράντισμα, δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη μοναδική γρανίτα που σου προτείνουμε! Αφού δώσεις λίγο χρόνο στα τριαντάφυλλα να διακοσμήσουν το σπίτι σου, μάζεψε τα πέταλά τους και σε συνδυασμό με τη δροσιά της σαμπάνιας ετοιμάσου για το πιο καλοκαιρινό ποτό.\r\nΠρώτα θα πρέπει να φτιάξεις το σιρόπι, με τον παρακάτω τρόπο:\r\n\r\nΤι θα χρειαστείς \r\n• 1 χούφτα ροδοπέταλα\r\n11722228_451508815015683_6287293603990363078_o\r\n• 1 φλιτζάνι ζάχαρη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στέβια)\r\n• 1 φλιτζάνι νερό\r\n• Χυμό από ½ λεμόνι μικρού μεγέθους\r\n\r\nΕκτέλεση:\r\n• Βάλε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και έπειτα πρόσθεσε τα ροδοπέταλα.\r\n11722295_451508825015682_4333530073835785328_o\r\n• Αφού πάρει μία βράση άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.\r\n• Στράγγισε τα ροδοπέταλα όσο περισσότερο μπορείς και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Το λεμόνι θα μετατρέψει το καφέ σιρόπι σε ένα υπέροχο ροζ.\r\n11070270_451508868349011_6577833557608338187_o\r\nΕκτός από τη συνταγή της γρανίτας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σιρόπι στις φρουτοσαλάτες σου, στο γιαούρτι για πρωινό ή σε οποιοδήποτε επιδόρπιο ή cake απαιτεί σιρόπι.\r\n\r\nΓια τη γρανίτα τριαντάφυλλο με σαμπάνια:\r\n• Σε ένα μπουκάλι ανάμειξε 1 φλιτζάνι από το σιρόπι και 2 φλιτζάνια σαμπάνια.\r\n• Άδειασε το μείγμα σε έναν δίσκο και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.\r\n• Μόλις αρχίσει να πήζει, σπάσε το μείγμα με ένα πιρούνι ώστε να σχηματιστούν νιφάδες και άφησέ το για λίγη ώρα ακόμα στην κατάψυξη.\r\n• Όταν παγώσει, μοίρασέ το σε ποτήρια και ρίξε σε κάθε ένα από αυτά και την υπόλοιπη σαμπάνια λίγο πριν τα προσφέρεις στους καλεσμένους σου.\r\n11754597_451508888349009_2583785785641816661_o\r\nΤο μείγμα χρειάζεται κάποιες ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς, αλλά αυτό εξαρτάται από την κατάψυξή σου. \r\nΣυνταγή-Φωτογραφίες:Janni Kyritsis\r\n