Ήρθε το καλοκαίρι και αφού έφτιαξες το μπαλκόνι ή τον κήπο σου, αποφάσισες να καλέσεις τους φίλους σου για μία βραδιά BBQ! Τα κεμπάπ, τα σουβλάκια και γενικότερα το κρέας είναι η καλύτερη και η απόλυτα γευστική λύση όταν πρόκειται για τραπέζι με πολλά άτομα και επειδή κανείς δεν έχει πολύ χρόνο, σου προτείνουμε πως θα τους εντυπωσιάσεις εύκολα και γρήγορα αλλά και σου δίνουμε συμβουλές για σίγουρη επιτυχία!\r\n\r\nΟ προγραμματισμός είναι το παν. Για ένα γρήγορο βραδινό πιάτο με κρέας όπως το σουβλάκι ή το κεμπάπ, η λύση είναι να τα συναρμολογήσεις από την προηγούμενη ημέρα και να τα διατηρήσεις στο ψυγείο έτοιμα για ψήσιμο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με της sauce για να γλιτώσεις έξτρα χρόνο.\r\n\r\nΑν χρησιμοποιήσεις ξύλινο καλαμάκι θα πρέπει να τα βουτήξεις στο νερό περίπου 1 ώρα πριν να τα ψήσεις, για να μην στεγνώσει το κρέας.\r\n\r\nΦρόντισε τα λαχανικά που θα επιλέξεις να μαγειρεύονται γρήγορα, όπως οι πιπεριές και τα μανιτάρια, αλλιώς το κρέας θα παραψηθεί καθώς περιμένεις να μαλακώσουν τα λαχανικά όπως οι πατάτες ή τα καρότα.\r\n\r\nΓια να μην κολλήσει το κρέας μπορείς να μουσκέψεις ένα κομμάτι χαρτί με λίγο λάδι και να επαλείψεις μ’ αυτό τη σχάρα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης το κρέας να ψηθεί καλύτερα και να διατηρηθεί ζουμερό.\r\n\r\nΠροσπάθησε να αφήνεις ένα εύλογο διάστημα μεταξύ των κρεάτων καθώς ψήνονται και γύρνα τα από μία φορά για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.\r\n\r\nΑν δεν έχεις ψησταριά, αλλά ονειρεύεσαι το καλύτερο mixed grill party κανένα πρόβλημα! Ένα ταψί με λίγο νεράκι και το καλό μαρινάρισμα, μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την σχάρα, αρκεί να προσέχεις το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά.\r\n