Μία ζεστή μακαρονάδα είναι πάντα η γρήγορη, εύκολη και νόστιμη λύση που όμως κρύβει πολλές θερμίδες και λιπαρά. Αντιθέτως μπορείς να φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά ένα υγιεινό, ελαφρύ gluten-free πιάτο με φετουτσίνι καρότου και φρέσκα λαχανικά, που περιέχει μόλις 400 θερμίδες. Επίσης το καρότο θα δώσει μία γλυκιά και ενδιαφέρουσα γεύση στο πιάτο σας.
Paleo-Pasta-Recipe-Carrot-Fettuccine
Θα χρειαστείς: 1 ½ κ.σ ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες, ½ φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ φλιτζάνι ντοματίνια, 3 μεγάλα καρότα, ½ κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι
1. Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και ζέστανέ το σε χαμηλή φωτιά.
2. Πρόσθεσε το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και 2 κ.σ βασιλικό. Σοτάρισέ τα για 5 λεπτά.
3. Πρόσθεσε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και άφησε το να βράσει για 8 λεπτά περίπου.
4. Όσο το μείγμα μαγειρεύεται, κόψε τα καρότα σε μακριές λεπτές λωρίδες (με τη βοήθεια ειδικού κόφτη).
5. Πρόσθεσε τα καρότα στο μείγμα και άφησε το για άλλα 8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
6. Σέρβιρε σε ένα μεγάλο πιάτο, βάλε τον ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα και απόλαυσε!