Τα ψητά κάστανα τα έχεις συνδέσει με χειμωνιάτικες νύχτες δίπλα στο τζάκι ή με τη γέμιση στη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.\r\n\r\nΚι όμως οι νόστιμοι αυτοί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, σημαντικές βιταμίνες και άμυλο, ενώ η περιεκτικότητά τους σε λίπη είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το άμυλο που περιέχουν λειτουργεί στον οργανισμό σαν “καύσιμο” ιδιαίτερα για τους αθλητές που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας.\r\n\r\nΕπίσης τα κάστανα είναι οι μοναδικοί καρποί με μεγάλη συγκέντρωσης βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. την αναπαραγωγή του κολλαγόνου (αντίο ρυτίδες!) και τον έλεγχο του επιπέδου των σακχάρων στο αίμα.\r\n\r\nΤρώγοντας κάστανα παίρνουμε σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών που βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και μας κρατούν χορτάτους για ώρες, καθώς και βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τα καρδιακά προβλήματα και τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.\r\n\r\nΤώρα λοιπόν που έμαθες τις σημαντικότερες ευεργετικές τους ιδιότητες, μήπως ήρθε η ώρα να τα τρως πιο συχνά;