Μπορεί στην Ελλάδα το εξωτικό φρούτο μάνγκο να μην είναι τόσο διαδεδομένο, στον υπόλοιπο κόσμο όμως θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά, θρεπτικά και αντιοξειδωτικά φρούτα.\r\n\r\nΜάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Obesity Research and Program Evaluation του πανεπιστημίου Texas A&M της Αμερικής, βρήκε ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά του μάνγκο, οι πολυφαινόλες, έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση και μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων έως και 90%. Επιπλέον, έχουν πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τόσο στα υγιή, όσο και στα καρκινικά κύτταρα.\r\n\r\nΗ σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, αλλά όπως υποστηρίζει η επικεφαλής δρ Susanne Talcott, αποτελεί ένα πρώτο ενθαρρυντικό βήμα πάνω στην έρευνα για την καταπολέμηση και θεραπεία του καρκίνου.