Είτε σκέφτεσαι ένα μεγάλο πιάτο τυριών ή ένα πρωτεϊνικό smoothie με γάλα μετά την προπόνηση, το σίγουρο είναι ότι σε γενικές γραμμές τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν λείπουν από την καθημερινή, υγιεινή σου διατροφή.\r\nΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan, βρήκαν άλλον ένα λόγο να αγαπάμε το γάλα και τα παράγωγά του και αυτός είναι η νισίνη, ένα φυσικό συντηρητικό σε μορφή άχρωμης σκόνης που αναπτύσσεται στο γάλα, στο γιαούρτι και σε διάφορα τυριά και έχει ισχυρές αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.\r\nΣυγκεκριμένα, σύμφωνα με πειράματα πάνω σε ποντίκια, η νισίνη σκότωσε το 70-80 % των καρκινικών τους κυττάρων μετά από 9 εβδομάδες κατανάλωσης τυριών και γάλακτος και αύξησε το προσδόκιμο ζωής τους.\r\nΟι επιστήμονες ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί, ενώ τονίζουν ότι σειρά έχει η μελέτη πάνω σε ανθρώπους.