Πιθανόν να έχεις ακούσει πολλά για τα οφέλη των προβιοτικών, γνωρίζεις όμως τι πραγματικά είναι και ποιες είναι οι κυριότερες πηγές τους;\r\n\r\nΜε τον όρο προβιοτικά εννοούμε διάφορες κατηγορίες φιλικών βακτηρίων που εξουδετερώνουν τα βλαβερά, παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στον οργανισμό και συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.\r\n\r\nΤα προβιοτικά προϊόντα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, βοηθούν στο αδυνάτισμα και έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.\r\nΠέρα όμως από τις ευεργετικές ιδιότητες που χαρίζουν στο σώμα, μία πρόσφατη έρευνα από το UCLA University της Μεγάλης Βρετανίας έδειξε πως τα προβιοτικά βακτήρια βοηθούν επίσης και στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική σκέψη!\r\n\r\nΠηγές προβιοτικών βακτηριών είναι κατά κύριο λόγο τα γαλακτοκομικά προϊόντα και συγκεκριμένα, το γιαούρτι, το ξινόγαλα και φυσικά το κεφίρ με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση. \r\nΚεφίρ μπορείς να απολαύσεις σε γάλα, αλλά και σε γιαούρτι με δημητριακά και φρέσκα φρούτα.\r\n“Ευεξία εις τον κύκλο | Νέο γιαούρτι κεφίρ από την ΟΛΥΜΠΟΣ”