Οι περισσότεροι διατροφολόγοι τονίζουν ότι ο καλύτερος συνδυασμός για το κρέας είναι τα λαχανικά. Πέρα από τους προφανείς γευστικούς λόγους, το κρέας πρέπει να τρώγεται με λαχανικά γιατί έτσι επωφελούμαστε περισσότερο από τα θρεπτικά συστατικά και των δύο αυτών τροφών.\r\n\r\nΤο κρέας είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου. Τα λαχανικά αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό. Όσο περισσότερα λαχανικά τρώτε δηλαδή μαζί με το κρέας, τόσο περισσότερο σίδηρο λαμβάνει ο οργανισμός σας. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την απορρόφηση του λίπους και της χοληστερίνης που περιέχει το κρέας. Άρα, όσο πιο λιπαρό είναι το κρέας, τόσο περισσότερα λαχανικά πρέπει να φάτε.\r\n\r\nΟ καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία και να αδυνατίσετε είναι ο συνδυασμός ψητού κρέατος με ωμά ή βραστά λαχανικά που περιέχουν λιγότερες θερμίδες.\r\n