Add flavour and flair to your cooking\r\nΤα αρωματικά είναι τα ευδιάκριτα λαχανικά, μπαχαρικά και λιπαρά, που μαγειρεύονται μαζί για να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή γεύση που λειτουργεί σαν βάση της κάθε κουζίνας. Αν είσαι κι εσύ λάτρης του φαγητού, είναι καιρός να τα δοκιμάσεις και να κάνεις με τα φαγητά σου τον γύρο του κόσμου.\r\n\r\nΤο να μάθεις να χρησιμοποιείς αρωματικά στο φαγητό σου είναι πολύ εύκολο. Θα πρέπει να επιλέξεις για να σοτάρεις 3 βασικά λαχανικά εποχής με λίγα βότανα και μπαχαρικά.\r\nΔες τι χρησιμοποιούν στην κάθε χώρα και δοκίμασέ τα όλα, για να βρεις αυτό που ταιριάζει στις γεύσεις σου.\r\n\r\nΓαλλία: Το πιο βασικό συστατικό της γαλλικής κουζίνας είναι το σκόρδο. Επίσης, χρησιμοποιείται το σέλινο, τα καρότα και καρυκεύματα όπως το εστραγκόν.\r\n\r\nΜεξικό: Τα μεξικάνικα φαγητά ξεκινούν με το κρεμμύδι, αλλά ακόμα πιο συχνά χρησιμοποιείται το σκόρδο ποτισμένο με χυμό από λάιμ, καπνιστές πιπεριές, τζίντζερ, κύμινο και κόλιανδρος.\r\n\r\nΙαπωνία: Βασικό συστατικό για την Ιαπωνία αποτελεί και πάλι το σκόρδο, το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμύδι, τα οποία βέβαια συνοδεύονται με καυτερές πιπεριές, το διάσημο wasabi και διάφορες σόγια σως.\r\n\r\nΙνδία: Ένα τυπικό ινδικό πιάτο περιέχει σοταρισμένα κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ τα οποία βέβαια εμπλουτίζονται με την χαρακτηριστική γεύση του κύμινου και του κάρυ.\r\n\r\nΛάδι ή Βούτυρο?\r\nΤα αρωματικά μαγειρεύονται σύμφωνα με το τι είναι διαθέσιμο σε κάθε περιοχή. Είτε χρησιμοποιείς ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή βούτυρο, με τα κατάλληλα αρωματικά μπορείς να πετύχεις μία εξαιρετική γεύση.\r\n