Τα γονίδια, το άγχος ή οι ξαφνικές κλιματικές αλλαγές είναι οι βασικότεροι παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση των λευκών τριχών.\r\n\r\nΠαρόλα αυτά η διατροφή, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την ομορφιά μας.\r\n\r\nΚαθοριστικός παράγοντας στην πρόληψη των λευκών τριχών είναι η βιταμίνη Β, αλλά και οι τροφές που είναι πλούσιες σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, όπως ο σολομός, τα κίτρινα τυριά και το γιαούρτι.\r\nΤα καρύδια επίσης περιέχουν βιοτίνη (Β7), αλλά και χαλκό, ο οποίος αυξάνει την παραγωγή μελανίνης στις τρίχες, ενώ όπως έχει διαπιστωθεί επιστημονικά, η έλλειψή του συνδέεται με την πρόωρη εμφάνιση άσπρων τριχών.\r\n\r\nΕάν θες λοιπόν να καθυστερήσεις το γκριζάρισμα, βάλε στη διατροφή σου μύδια, σολομό, κίτρινο τυρί, γιαούρτι, αλλά και πολλά καρύδια.