Είτε αγοράζεις παστεριωμένα αυγά ή προτιμάς να τα παστεριώνεις μόνη σου στο σπίτι, το σίγουρο είναι ότι αν το κάνεις θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δε θα φοβάσαι να τα χρησιμοποιήσεις ωμά σε αγαπημένες σου συνταγές. \r\nΜάθε παρακάτω πως:\r\n\r\n1. Άφησε τα αυγά εκτός ψυγείου, μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.\r\n2. Απαλά, τοποθέτησέ τα σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό.\r\n3. Βάλε το νερό να βράζει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στον πάτο του σκεύους (η θερμοκρασία αν έχεις θερμόμετρο θα πρέπει να είναι 66ο C). Έπειτα, κατέβασε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.\r\n4. Άφησε τα αυγά να ξεκουραστούν μέσα στο νερό για 3 λεπτά.\r\nΑυτό ήταν! Τα αυγά σου τώρα είναι παστεριωμένα και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άφοβα.\r\n