Μία μερίδα άσπρο ρύζι έχει περίπου 250 θερμίδες, ενώ αν του προσθέσουμε και βούτυρο φτάνει τις 400. Θα φανταζόσουν λοιπόν ποτέ ότι προσθέτοντας λάδι καρύδας θα μείωνες στο μισό τις θερμίδες;\r\n\r\nΚι όμως με αυτό το τρικ θα μειωθεί η γλυκόζη και ο γλυκαιμικός δείκτης του ρυζιού που ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.\r\n\r\nΤο μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θα βράσετε ρύζι είναι να προσθέσετε 1 κ.γ λάδι καρύδας στο νερό που βράζει και να το αφήσετε για μισή ώρα περίπου.\r\n\r\nΜόλις βράσει, το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες και στη συνέχεια μπορείτε να το φάτε χωρίς τύψεις.