Πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και ευεργετικά βακτήρια για τον οργανισμό, το κεφίρ καταναλώνεται εδώ και αιώνες και αποτελεί για πολλούς λαούς το μυστικό μακροζωίας.\r\n\r\nΤι είναι όμως το κεφίρ;\r\nΤο κεφίρ είναι ένα μύκητας που στην όψη μοιάζει με μικρά κομμάτια από κουνουπίδι και μπορείτε να το προμηθευτείτε από συγκεκριμένα καταστήματα σε μορφή κόκκου. Εάν προσθέσουμε τους κόκκους κεφίρ με γάλα τότε θα δημιουργηθούν διάφορες ζυμώσεις στο γάλα. Η κατανάλωση του προϊόντος ζύμωσης δηλ. του πηγμένου γάλακτος έχει πολλές διατροφικές και θεραπευτικές ιδιότητες.\r\nMilk-kefir-grains\r\n\r\nΌπως προκύπτει από έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση κεφίρ βοηθά στην πέψη, βελτιώνει τη χλωρίδα του εντέρου και ενισχύει την καλή υγεία του πεπτικού καθώς επίσης και του ανοσοποιητικού συστήματος. \r\n\r\nΤο κεφίρ συνιστάται σε αθλητές, καθώς επίσης και σε όσους προσέχουν τη διατροφή και τον οργανισμό τους, αφού έχει λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά, χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό και συντελεί στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.\r\n\r\nΕκτός από το γάλα, οι λάτρεις του γιαουρτιού μπορούν να απολαύσουν πλέον κεφίρ και σε γιαούρτι με νιφάδες βρώμης και φρούτα, όπως δαμάσκηνο, σύκο και ακτινίδιο.\r\n\r\nΈνα δώρο της φύσης για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια!\r\n\r\n“Ευεξία εις τον κύκλο | Νέο γιαούρτι κεφίρ από την ΟΛΥΜΠΟΣ”