Νέα στοιχεία, συστατικά και χημικές ενώσεις των τροφίμων που βοηθούν στο αδυνάτισμα, στην καύση του λίπους και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας ανακαλύπτονται συνεχώς από τους επιστήμονες.\r\n\r\nΟ ιβίσκος λοιπόν αποτελεί την τελευταία ανακάλυψη στο θέμα του αδυνατίσματος, όπως επιβεβαιώνει το Medical School of Harvard και ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας Peter Coen: τα χημικά στοιχεία που περιέχονται στον ιβίσκο έχουν την ιδιότητα να διαλύουν τους υδατάνθρακες». \r\n\r\nΑυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τσάι ιβίσκου διασπά τους υδατάνθρακες των τροφών και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους από τον οργανισμό. Επίσης, τα φλαβονοειδή που περιέχει αυξάνουν την απώλεια των κιλών, ενώ οι διουρητικές του ιδιότητες αποτρέπουν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.