Η Ελλάδα φημίζεται για τα τυριά της. Πέρα από τη φέτα, υπάρχουν και πολλά άλλα τυριά που μας κάνουν υπερήφανους στο εξωτερικό. Αγαπημένο σνακ για πολλούς, το τυρί συνοδεύει κρασί, μπύρες και σαλάτες.\r\n\r\nΤι γίνεται όμως με αυτούς που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη; Κατά πόσο μπορούν να το απολαύσουν χωρίς πρόβλημα;\r\n\r\nΣύμφωνα με τους ειδικούς και τους διατροφολόγους, παράγοντες που αυξάνουν τη χοληστερίνη, είναι η ποσότητα που καταναλώνουμε και η περιεκτικότητα του τυριού σε λιπαρά. Κατά κανόνα, τα λευκά τυριά είναι πιο ελαφριά από τα κίτρινα. Τα άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη πρέπει να επιλέγουν λευκά ή κίτρινα τυριά με λιπαρά κάτω των 18%. Καλές περιπτώσεις είναι το ανθότυρο, τα τυριά τύπου cottage, το κατίκι κ.ά.\r\n\r\nΝα αναφέρουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στο εμπόριο τυριά με φυτικές στανόλες που συμβάλουν στη μείωση της χοληστερίνης, όπως προκύπτει από έρευνα της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.