Οι ρύποι από τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια και την καύση ξύλων εισέρχονται στο σώμα μας με την εισπνοή, προκαλώντας σημαντικά μακροχρόνια προβλήματα στους πνεύμονες και στην καρδιά.
Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους προφύλαξης από τα τοξικά ατμοσφαιρικά σωματίδια είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Ε, όπως υποστηρίζουν πρόσφατες βρετανικές έρευνες.
Συγκεκριμένα η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εξουδετερώνοντας και απομακρύνοντας από το σώμα μας τα βλαβερά σωματίδια, ενώ ενισχύει και τη μεμβράνη των κυττάρων προλαμβάνοντας τη φθορά τους. Το αβοκάντο είναι από τις σημαντικότερες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε.
Τροφές πλούσιες επισης στη συγκεκριμένη βιταμίνη είναι το ελαιόλαδο και το σπανάκι.
Γι’ αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν τη συστηματική τους κατανάλωση, ειδικότερα από ανθρώπους που ζουν σε μεγαλουπόλεις.