Τα λαχανικά είναι ωραία, αλλά μπορείς να τα κάνεις ακόμα καλύτερα και απολαυστικά με τα DIY dressing που σου προτείνουμε χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα όπως αυτά του εμπορίου. Οι παρακάτω ποσότητες είναι ιδανικές για μία εβδομάδα.
Cumin-Lime Dressing
Σε ένα δοχείο με καπάκι βάλε 2/3 φλιτζανιού κνήκο ή έλαιο σταφυλιού, ¼ φλιτζανιού χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ, 1 κουταλάκι κύμινο, ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon, ½ κουταλάκι σιρόπι αγαύης και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι. Κλείσε το καπάκι και ανακίνησε καλά το δοχείο.
Herb-Shallot Vinaigrette
Σε ένα δοχείο με καπάκι βάλε 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζανιού ξύδι από σαμπάνια, ½ κρεμμύδι σε κιμά, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Κλείσε το καπάκι και ανακίνησε καλά το δοχείο.
Sesame-Ginger Dressing
Σε ένα δοχείο με καπάκι βάλε ½ φλιτζάνι λάδι από σπόρους κάρδαμου, ¼ φλιτζανιού ξύδι ρυζιού, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας ψημένο σουσάμι, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι. Κλείσε το καπάκι και ανακίνησε καλά το δοχείο.