Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων ξέρουν πολύ καλά πως είναι η καλύτερη παρέα. Γνωρίζεις όμως ότι τα κατοικίδια βοηθούν όχι μόνο στην πρόληψη ασθενειών, αλλά και στη γρηγορότερη ανάρρωση; Και φυσικά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Διάβασε παρακάτω τι άλλο μπορούν να σου προσφέρουν οι χαριτωμένοι μας φίλοι, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να κάνουν πράγματα για το αγαπημένο τους ζωάκι, που δεν θα έκαναν για τους ίδιους.
1.Οι λιγότερο ενεργητικοί άνθρωποι τείνουν να ενθαρρύνονται και τελικά να περπατούν καθώς βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους. Οι καπνιστές είναι πιο πιθανό να σταματήσουν ή να ελαττώσουν το τσιγάρο, όταν τους γνωστοποιείται ότι το παθητικό κάπνισμα ενδέχεται να βλάψει τον τετράποδο φίλο τους.
2.Τα κατοικίδια βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης εφόσον σε χαλαρώνουν και απομακρύνουν το στρές, αλλά και ενισχύουν τη νοητική σου κατάσταση.
3.Σε μία πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε επίσης ότι η συναναστροφή με τα ζώα μετριάζει την ανισορροπία που προκαλείται από το διαβήτη, την υπέρταση, την υψηλή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, επειδή τα κατοικίδια ζώα βελτιώνουν τη συναισθηματική μας κατάσταση.
4.Σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα κατοικίδια βοηθούν ιδιαίτερα όχι μόνο στην ενίσχυση της ψυχολογικής κατάστασης, αλλά λειτουργούν θεραπευτικά και κατά την περίοδο της ανάρρωσης με αποτέλεσμα ο ασθενής να επανέρχεται γρηγορότερα στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του.
5.Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι ωφελούνται επίσης από τα κατοικίδια, αφού προωθούν την κοινωνική επαφή και την αλληλεπίδραση και μειώνουν το αίσθημα της μοναξιάς.