Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κάλιο μειώνουν τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης, του εγκεφαλικού και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν (ή να προσπαθούν τουλάχιστον) 4.700 mg καλίου την ημέρα.
Είναι γνωστό ότι η μπανάνα είναι μία πολύ καλή πηγή καλίου, αλλά υπάρχουν και 5 άλλες τροφές που την ξεπερνούν* και αυτές είναι:
1. Γλυκοπατάτα – 694mg
2. Φασόλια – 600mg
3. Γιαούρτι – 579mg
4. Χειμερινό κολοκύθι – 448mg
5. Μύδια – 534mg

*H μπανάνα περιέχει 400mg καλίου