Υπάρχουν πολλές τεχνικές ή βοηθήματα αποτοξίνωσης για το σώμα. Η καλύτερη μέθοδος είναι να γνωρίσετε τις 7 κορυφαίες φυσικές αποτοξινωτικές τροφές και να τις εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

1. Φρούτα
Τα φρούτα είναι πλούσια σε υγρά συστατικά που βοηθούν το σώμα να καθαρίσει από τις τοξίνες. Επίσης, είναι πολύ εύκολα στη χώνεψη και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και σημαντικές βιταμίνες.

2. Πράσινα λαχανικά

Γεμίστε το ψυγείο σας με πράσινα φύκια, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, σπιρουλίνα και άλλα οργανικά φυλλώδη λαχανικά. Αυτά τα φαγητά θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καλύτερη λειτουργία του στομάχου, χάρη στη χλωροφύλλη που περιέχουν. Η χλωροφύλλη επίσης καταστρέφει τις επιβλαβείς τοξίνες από τα μέταλλα, τα παράσιτα και τη σκόνη και βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού.

3. Λεμόνια και πορτοκάλια
Τα εσπεριδοειδή φρούτα βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και εφοδιάζουν τον οργανισμό με απαραίτητα ένζυμα για καλή χώνεψη. Ειδικά ο χυμός λεμονιού είναι κατάλληλος για τον καθαρισμό του συκωτιού. Θυμήσου επίσης ότι η βιταμίνη C είναι η καλύτερη αποτοξινωτική βιταμίνη, αφού έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τις τοξίνες σε χωνευτικά συστατικά.

4. Σκόρδο
Το σκόρδο θεωρείται ένα από τα καλύτερα αποτοξινωτικά φαγητά της φύσης. Να προσθέτετε κομμάτια ωμού ή μαγειρεμένου σκόρδου στο καθημερινό σας φαγητό, για να καθαρίζει το φαγητό από τις τοξίνες.

5. Πράσινο τσάι
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, καθαρίζει τον οργανισμό χάρη στην υγρή μορφή του. Επίσης περιέχει έναν ειδικό τύπο αντιοξειδωτικών στοιχείων, τις κατεχίνες που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του συκωτιού.

6. Έλαια Ωμέγα- 3
Χρησιμοποίησε στην καθημερινή σου διατροφή αβοκάντο, ελαιόλαδο, λιναρόσπορους ή παχιά λιπαρά ψάρια, που θα καθαρίσουν τα εντερικά τοιχώματα και θα απορροφήσουν τις τοξίνες, αποβάλλοντας τες από το σώμα.