Θα σας έχει τύχει κάποιες φορές να πιείτε τόσο που να μην μπορείτε να μιλήσετε καθαρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποτό σε μεγάλες ποσότητες καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί μεγάλες ζημιές στη λευκή ουσία του εγκεφάλου, δηλ στην περιοχή που υπάρχουν τα νευρικά κύτταρα και είναι υπεύθυνα για την επικοινωνία μεταξύ διαφόρων σημείων του εγκεφάλου.
Η αεροβική (τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία) είναι ιδανικός τρόπος άθλησης για όλο το σώμα, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και βοηθά στο αδυνάτισμα. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου Boulder στο Colorado της Αμερικής, η αεροβική γυμναστική βελτιώνει, συν τοις άλλοις και τη λειτουργία του εγκεφάλου, ειδικά μάλιστα σε αυτούς που συνηθίζουν να πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Στην έρευνα συμμετείχαν 60 εθελοντές, κάποιοι από τους οποίους κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε μόνιμη βάση. Μετά από πλήθος γραπτών και προφορικών ερωτήσεων και ιατρικών εξετάσεων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσα άτομα έπιναν και συνήθιζαν να κάνουν αεροβική γυμναστική τακτικά, δεν εμφάνιζαν μεγάλες κυτταρικές αλλοιώσεις που οφείλονται στο αλκοόλ.
Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα τα «τσούξεις» λίγο παραπάνω, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα.