Αν και οι άνθρωποι είναι πιο ανεκτικοί πλέον με την εμφάνισή τους σε αντίθεση με προηγούμενες δεκαετίες, το υψηλό προσδόκιμο ζωής και η υγεία συνεχίζουν να είναι κάποια από τα θέματα που τους απασχολούν. Αποδεδειγμένα, το πάχος στην περιοχή της κοιλιάς είναι από τα πιο επικίνδυνα. Αν κατανοήσεις τον τύπο του λίπους που έχεις, έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ποιοι είναι λοιπόν οι τύποι του λίπους στην κοιλιά και πως αντιμετωπίζονται;
what-kind-of-belly-do-you-have-recognize-it-and-discover-how-to-get-rid-of-it1

1. Ο μάρσιπος.
Αυτός συνήθως είναι ο τύπος όσων δουλεύουν σε γραφείο. Αν δουλεύεις πολύ, είναι πολύ πιθανό να το παρατηρήσεις ξαφνικά, χωρίς να καταλάβεις καν πως δημιουργήθηκε. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν είσαι αδύνατος ή όχι και μπορεί επίσης να προκληθεί και από την πίεση που ασκείται χαμηλά στη μέση από την καθιστική ζωή.
Πώς να το αντιμετωπίσεις:Σίγουρα η λύση δεν είναι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου. Θα πρέπει όμως να αποκτήσεις μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

2. Η πρησμένη κοιλιά
Το άγχος είναι καταστροφικό για την υγεία σου και όπως φαίνεται έχει επιπτώσεις και στην κοιλιά σου. Το στρες είναι από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες που αντιμετωπίζουμε και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αν η κοιλιά σου αρχίσει να δείχνει κάπως έτσι, μάλλον αυτό σημαίνει ότι η δουλειά σου δεν σου κάνει καλό και σου προκαλεί περισσότερο άγχος από όσο μπορείς να αντέξεις. Αλλά και πάλι, μην παραιτηθείς! Συνέχισε να διαβάζεις και προσπάθησε να χαλαρώσεις…
Πώς να το αντιμετωπίσεις: Η γυμναστική είναι η λύση, όχι τόσο για να φύγει το λίπος, αλλά περισσότερο για να χαλαρώσεις. Είναι γνωστό πως η γυμναστική έχει ευεργετικές ιδιότητες ακόμα και στη διάθεση. Αν δεν είσαι φαν του είδους, ίσως θα μπορούσες να σκεφτείς ένα χόμπυ που θα σε χαλαρώνει και θα σου δίνει θετική ενέργεια.

3. Τα παχάκια
Αυτό είναι το πώς καταλήγει ο τύπος «μάρσιπος» αν προσθέσεις ζάχαρη και αλκοόλ και μία αγχώδη και καθιστική δουλειά. Δεν είναι αστείο όμως και σίγουρα αν σου θυμίζει κάτι θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις άμεσα.
Πώς να το αντιμετωπίσεις:Δίαιτα! Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσεις μία ισορροπημένη διατροφή, να κόψεις την κατανάλωση ζάχαρης και αλκοόλ και να αρχίσεις επειγόντως να γυμνάζεσαι. Δεν αρκεί το περπάτημα. Χρειάζεται να πάρεις δραστικά μέτρα στον τρόπο ζωής και διατροφής σου.

4. Η έγκυος
Έφερες στον κόσμο το παιδί σου και ως συνέπεια απέκτησες αυτό το φούσκωμα που δύσκολα φεύγει! Υπάρχει όμως τρόπος να το αντιμετωπίσεις μόνη σου.
Πώς να το αντιμετωπίσεις: Καλό θα ήταν να προσθέσεις κάποια καλά λιπαρά στη διατροφή σου και πρωτεΐνες. Όπως τα αμύγδαλα και γενικά οι ξηροί καρποί. Προσπάθησε να γυμνάζεσαι καθημερινά. Όποτε έχεις λίγο χρόνο κάνε stratching ή βάλε και το περπάτημα σιγά σιγά στη ρουτίνα σου. Όχι μόνο θα σε επαναφέρει σε φόρμα, αλλά θα σε χαλαρώσει και από τις υποχρεώσεις της ημέρας.