Εκτός από τη λεγόμενη συναισθηματικη πείνα που ευθύνεται για τις ακατάσχετες λιγούρες για γλυκα και λιπαρά φαγητά, υπάρχουν και κάποια προβλήματα υγείας που συνδέονται με την αυξημένη όρεξη για συγκεκριμένα είδη τροφών.
Αν για παράδειγμα θέλετε να τρώτε συνεχώς αλάτι, τότε μπορεί να πάσχετε από τη νόσο του Addison, η οποία ευθύνεται για την ανεπαρκή παραγωγή ορμονών από τα επινεφρίδια. Η συγκεκριμένη νόσος προκαλεί επίσης και άλλα συμπτώματα όπως ατονία, ζαλάδα και συνεχές αίσθημα κόπωσης.
Τα 8 ποτήρια νερού είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν παρόλα αυτά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ξεδιψάσετε όσο κι αν πιείτε, τότε μάλλον έχετε διαβήτη. Ο διαβήτης ευθύνεται επίσης για τη συχνουρία και την πολυφαγία, οπότε καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.
Τέλος, θα έχετε ακούσει πως η ανάγκη για μάσημα πάγου μαρτυρά την έλλειψη ασβεστίου. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical Hypotheses, το μάσημα πάγου, πηλού ή ακόμα και χαρτιού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο εγκέφαλο και μειώνει το αίσθημα ατονίας και κόπωσης που οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου.
Εάν λοιπόν τον τελευταίο καιρό έχεις όρεξη για κάτι από τα παραπάνω ή απλά έχεις περίεργες και έντονες λιγούρες, τότε μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.