Οι πολύ γρήγορες και οι χαμηλές σε θερμίδες δίαιτες έχουν κακή φήμη. Κανείς δεν νιώθει όμορφα όταν πεινάει όλη την ημέρα ή όταν στερείται αγαπημένες τροφές. Σύμφωνα όμως με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine όταν κάνεις μία γρήγορη δίαιτα με τον σωστό τρόπο, κερδίζεις περισσότερα από τα κιλά που χάνεις! Καθηγητές και ερευνητές ανακάλυψαν ότι μία γρήγορη δίαιτα βελτίωσε όχι μόνο τη φόρμα των συμμετεχόντων, αλλά και την ερωτική τους ζωή, την ποιότητα του ύπνου και τη διάθεσή τους.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 218 υγιείς συμμετέχοντες (με το κατάλληλο βάρος), οι οποίοι μείωσαν την πρόσληψη θερμίδων τους κατά 25% για 2 ολόκληρα χρόνια. Το πρώτο πράγμα που παρατηρήθηκε ήταν ότι έχασαν περίπου το 10% του αρχικού τους βάρους, αλλά ανακάλυψαν και κάποια άλλα μη αναμενόμενα αποτελέσματα. Μετά από έναν χρόνο διατροφής περιορισμένης σε θερμίδες, οι συμμετέχοντες άρχισαν να βλέπουν πιο θετικά τη ζωή, να είναι πιο χαλαροί και ανέφεραν ότι η ποιότητα του ύπνου τους είχε βελτιωθεί κατά πολύ. Έπειτα από 2 χρόνια της διατροφής που ακολούθησαν, είχαν μεγάλη βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή και παρατηρήθηκαν αυξημένες ορμές και πιο ποιοτικές συνευρέσεις με τους συντρόφους τους.
Βέβαια, δύο χρόνια ίσως είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό αποτελεί απόδειξη για τα οφέλη που μπορεί να έχει μία χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα πέρα από το να κατέβει απλά ο δείκτης της ζυγαριάς.