Για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεσαι ένα γλυκό να ικανοποιήσει τις λιγούρες σου, αλλά φοβάσαι τις θερμίδες και τη ζάχαρη, σου προτείνουμε το παρακάτω εύκολο και ελαφρύ cheesecake από το pastry-tsio και τον Τάσο Δομλελέ.\r\n14585270_10210547873550024_842070055_n\r\nΥΛΙΚΑ (για το cheesecake)\r\n\r\n120 γρ. μπισκότα τύπου digestive\r\n50 γρ. βούτυρο\r\n400 γρ. γιαούρτι 2%\r\n350 γρ. τυρί κρέμα light\r\n2 αυγά\r\n100 γρ. άχνη ζάχαρη\r\n1/2 έλαιο βανίλιας\r\nΜαρμελάδα ροδάκινο (ή μαρμελάδα της επιλογής σου)\r\n\r\nΕΚΤΕΛΕΣΗ\r\n\r\nΘρυμματίζεις τα μπισκότα, λιώνεις το βούτυρο και το ρίχνεις πάνω στα μπισκότα (εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 50 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη αντί για βούτυρο). Ανακατεύεις καλά και στρώνεις το μείγμα σε μία αποσπώμενη φόρμα 20 εκ. Την τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα.\r\n14569170_10210547873950034_573737301_n\r\n\r\nΓια την κρέμα, βάζεις στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, την άχνη και την βανίλια και ανακατεύεις σε μεσαία ταχύτητα να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτεις τα αυγά και ανακατεύεις ελάχιστα, ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν.\r\nΒγάζεις τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνεις την κρέμα και την τοποθετείς σε ένα μεγαλύτερο ταψί το οποίο γεμίζεις μέχρι τη μέση με νερό. \r\n14569115_10210547873790030_1353866999_n\r\nΨήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μια ώρα περίπου. Το γλυκό σου πρέπει να έχει σφίξει στην άκρη αλλά στο κέντρο πρέπει να είναι ελαφρώς άψητο.\r\n\r\nΚλείνεις τον φούρνο και το αφήνεις μια ώρα ακόμα μέσα, αφήνοντας ένα πολύ μικρό άνοιγμα στην πόρτα του φούρνου.\r\nΒγάζεις το cheesecake, το καλύπτεις σφιχτά με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ.\r\n\r\nΤέλος, όταν έρθει η ώρα, ξεφορμάρεις προσεκτικά το γλυκό, ρίχνεις την μαρμελάδα ροδάκινο και σερβίρεις.\r\n14569054_10210547873830031_203620341_n\r\nΚαλή όρεξη!