Η παρακάτω συνταγή είναι το ιδανικό σνακ για το δεκατιανό σας ή πριν από τη γυμναστική σας καθώς θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε. Φυσικά μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα υλικά ανάλογα με το τι σας αρέσει. \r\n14281583_10210290835364230_1143560830_n\r\n\r\nΥλικά:\r\n100 γραμ. βρώμη\r\n30 γραμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ωμά\r\n20 γραμ. λιναρόσπορο\r\n50 γραμ. τριμμένη καρύδα\r\n30 γραμ. κορν φλέικς\r\n1 1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, cranberries, goji berries)\r\n1/2 φλ. μέλι (περίπου 170 γραμ.)\r\n1/3 φλ. γλυκόζη (περίπου 100 γραμ.)\r\n\r\nΕκτέλεση:\r\nΞεκινάτε ψήνοντας την βρώμη με τα αμύγδαλα. Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και απλώνετε τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. \r\n14256495_10210290835444232_1980798017_n\r\n\r\nΈπειτα, βάζετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι και τη γλυκόζη και το αφήνετε για ένα λεπτό στη φωτιά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει. Κατευθείαν αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας καλά το μείγμα.\r\n14248860_10210290834684213_1421552358_n\r\n14218524_10210290835044222_355428873_n\r\n\r\nΣτρώνετε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα με τη βοήθεια της σπάτουλας, στρώνοντας το και λειαίνοντας το καλά. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.\r\n14218144_10210290835124224_876946210_n\r\n\r\nΑν θέλετε, λιώνετε 100 γραμ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και το ρίχνετε πάνω από το μείγμα. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα.\r\n14215515_10210290835324229_2031675144_o\r\n\r\nΜε την βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια. Μπορείτε να τυλίξετε την κάθε μπάρα με ένα κομμάτι λαδόκολλα για να σας διευκολύνει να την έχετε μαζί σας όποτε τη χρειάζεστε.\r\n14269428_10210290835084223_1785830015_n\r\n\r\nΕυχαριστούμε το pastry-tsio.blogspot.gr για τη συνταγή και τις φωτογραφίες!