Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί μία σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και ο ποιοτικός ύπνος είναι η καλύτερη μέθοδος για υγιές σώμα, αλλά και μαλλιά. Παρόλα αυτά, στο εμπόριο κυκλοφορούν συμπληρώματα ή φυσικά έλαια για τοπική θεραπεία τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.
Εάν λοιπόν θες να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου, αυτά τα φυσικά σκευάσματα κάνουν “θαύματα”:
1. Έλαιο από σπόρους κολοκύθας. Πλούσιο σε ωμέγα-3 και άλλα καλά λιπαρά, το έλαιο κολοκύθας ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας, ακόμα και σε άτομα που πάσχουν από αλωπεκίαση, όπως υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Evidence Based Complementary and Alternative Medicine.
2. Οι κάψουλες Tocotrienol είναι μορφή βιταμίνης Ε και περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Μία έρευνα του 2010 στο Tropical Life Sciences Research υποστηρίζει ότι 100 milligrams tocotrienol βοήθησε ορατά την ανάπτυξη της τρίχας σε άτομα που έχαναν τα μαλλιά τους.
3. Το μασάζ με έλαιο μέντας στις ρίζες των μαλλιών ενισχύει σημαντικά τον όγκο και την ανάπτυξη της τρίχας, σύμφωνα με έρευνα στο Toxicological Research.
4. H μελατονίνη είναι ορμόνη που παράγεται από το σώμα, αλλά κυκλοφορεί και σε σκευάσματα. 2 διαφορετικές έρευνες υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή μελατονίνης τοπικά θρέφει την τρίχα και βοηθά στην ταχύτερη ανάπτυξή της.