Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό μας επηρεάζει στις διατροφικές μας επιλογές και ότι επιλέγουμε να τρώμε πιο υγιεινά όταν το συνδυάζουμε με το γεύμα μας.
Συνήθως το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα παιδιά που είναι λάτρεις του Junk food, αλλά αν κι εσύ θέλεις να αποκτήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες καλό είναι να αρχίσεις να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του γεύματός σου. Το νερό καθαρίζει τον ουρανίσκο από τις τροφές και τις γεύσεις, κάνοντάς τον έτσι πιο «δεκτικό» σε υγιεινά φαγητά, αλλά βοηθάει και στη μείωση της αφυδάτωσης του οργανισμού.
Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά, καθώς και οι ενήλικες προτίμησαν τα πιο παχυντικά, αλμυρά και λιπαρά φαγητά όταν το γεύμα τους συνοδευόταν από σόδα ή κάποιο άλλο αναψυκτικό με γλυκαντικές ουσίες. Αντιθέτως, όταν το φαγητό τους συνοδευόταν από 1 ποτήρι νερό, προτιμούσαν τα λαχανικά.
Αν και οι διατροφικές μας συνήθειες ως παιδιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα διατροφικές μας επιλογές, θα πρέπει να θυμάσαι ότι ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις όσα έχεις μάθει και να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή.