Το ρόδι έχει την τιμητική του την περίοδο των εορτών και όχι άδικα, αφού είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα της φύσης.
Πλούσιο σε βιταμίνες A, C, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, το ρόδι περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών και χαμηλή θερμιδική αξία.
Οι σπόροι του ροδιού περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου, ενώ βοηθούν στην αποτοξίνωση, στη λιπόλυση και στο αδυνάτισμα.
Συγκεκριμένα, το ρόδι περιέχει το 40% της βιταμίνης C που χρειάζεται καθημερινά το ανθρώπινο σώμα. Η βιταμίνη C καταπολεμά την κυτταρίτιδα, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, το ρόδι είναι ιδανική τροφή για όσους πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα ρόδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερολογικού και καρδιακού συστήματος.
Στην αρχαία Ελλάδα το ρόδι θεωρείτο φρούτο της γονιμότητας, αφού ενισχύει την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος και βοηθά στη σύλληψη.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, το ρόδι είναι ο απόλυτος σύμμαχος στη μακροζωία και στην καλή υγεία.