Αν θες να δεις πραγματική διαφορά στο σώμα σου, θα πρέπει, εκτός από τους μυς, να ενεργοποιήσεις και τον μεταβολισμό σου. Με αυτό το τρίλεπτο πρόγραμμα θα τον ξυπνήσεις από τον λήθαργο.
Πριν πεις ότι διαρκεί ελάχιστα για να έχει αποτελέσματα, μείωσε ελάχιστα τις ποσότητες των τροφίμων που καταναλώνεις, μοίρασέ τες σε 5-6 μικρά γεύματα μέσα στη μέρα και στο ενδιάμεσο πρόσθεσε άφθονα υγρά (νερό και τσάι). Αφού βάλεις πρόγραμμα στη διατροφή σου, θα είσαι έτοιμη να προγραμματίσεις και την άσκησή σου.
Τα πρώτα μικρά βήματα γίνονται επιτόπου, καθώς πρόκειται για έντονο step, όπως όταν ξεκινάς πρόγραμμα aerobic. Έπειτα από λίγο, το δεξί πόδι φεύγει στο πλάι και κάνεις ένα γρήγορο μεν, αλλά αρκετά βαθύ κάθισμα, προτού επιστρέψεις στην αρχική θέση. Οκτώ επαναλήψεις είναι όσες χρειάζεσαι για να μεγαλώσεις λίγο το βαθμό δυσκολίας. Ουσιαστικά, συνεχίζεις την ίδια άσκηση, αλλά, όταν επιστρέφεις στο κέντρο, σηκώνεις το γόνατο στο ύψος της κοιλιάς. Η άσκηση μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αν μαζί με το γόνατο σηκώσεις ψηλά και τα χέρια σου. Αφού κάνεις τις ίδιες κινήσεις και από την αριστερή πλευρά, μένεις στο κέντρο κάνοντας πλιέ, ενώ σπρώχνεις τα χέρια σου εναλλάξ στο κέντρο σαν να χτυπάς μια αόρατη μπάλα.
Στη συνέχεια, παριστάνεις ότι την χτυπάς και με τα δύο χέρια μαζί και αφού μετρήσεις οκτώ επαναλήψεις, είσαι έτοιμη για την τελευταία άσκηση. Ξεκινάς προς τα επάνω με άλμα για να επανέλθεις και να κάνεις επιτόπου τροχάδην με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Τελειώνεις όπως ακριβώς άρχισες, δηλαδή με έντονους βηματισμούς στο κέντρο, που σταδιακά χαλαρώνουν.