Γη, αέρας, νερό, φαγητό – είμαστε περικυκλωμένοι από πιθανές πηγές τοξινών και αυτό αποδεικνύεται με έρευνες που έχουν δείξει ότι ο οργανισμός μας που εκτίθεται καθημερινά σε αυτές, αποθηκεύει χημικές ουσίες σε ανθυγιεινά επίπεδα.
Τι μπορείς να κάνεις όμως για να προστατέψεις τον εαυτό σου από τις τοξίνες? Εδώ, είναι μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.
1. Καθάρισε την κουζίνα σου: Η κουζίνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις αυτήν την προσπάθεια. Πρόσεχε τι αγοράζεις, μάθε να διαβάζεις τα συστατικά και προσπάθησε να επιλέγεις πιο υγιεινές τροφές, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές, φυτοφάρμακα και πρόσθετα.
2. Καθάριζε συχνά ακόμα και κάτω από τον νεροχύτη: Τα είδη υγιεινής είναι ένας άλλος κοινός παράγοντας που συμβάλλει στην έκθεση σε τοξικά χημικά, ερεθιστικά για τους πνεύμονες, φορμαλδεΰδη και άλλες γνωστές καρκινογόνες ουσίες. Επίσης, τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν την ισχυρή αντίσταση του ανοσοποιητικού σου στα αντιβιοτικά και τα χημικά μπορούν να ενεργοποιήσουν αλλεργίες ή ακόμα και άσθμα.
3. Έλεγξε τα καλλυντικά σου: Τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να περιέχουν περισσότερα από 100 τοξικά συστατικά. Για παράδειγμα τα parabens, είναι το πιο κοινό συντηρητικό που μπορεί περιέχουν τα σαμπουάν, η οδοντόκρεμα, η ενυδατική κρέμα και το αποσμητικό σου. Θα πρέπει να ελέγχεις τις ετικέτες των προϊόντων που πρόκειται να αγοράσεις ώστε να γράφουν paraben-free και όσο για τα υπόλοιπα τοξικά συστατικά, θα μπορούσες να επισκεφθείς την σελίδα ewg.org/skindeep για να μάθεις ποια καλλυντικά περιέχουν τα λιγότερα από αυτά.
4. Πρόσεξε τα υφάσματα που επιλέγεις: Όταν πρόκειται να αγοράσεις οτιδήποτε υφασμάτινο, από το στρώμα σου μέχρι ένα απλό μπλουζάκι, προσπάθησε να αποφύγεις τα επεξεργασμένα υφάσματα με πρόσθετες ιδιότητες όπως ανθεκτικό στη φωτιά, τους λεκέδες, ή τις ρυτίδες. Πες ΝΑΙ στα 100% οργανικά βαμβακερά ή λινά υφάσματα, που είναι όχι μόνο αντι-τοξικά, αλλά και καλύτερα για το περιβάλλον.