Μία ζεστή αγκαλιά, ένα ωραίο φαγητό, η συντροφιά ενός σκύλου.. μικρά καθημερινά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και είναι γνωστά σε όλους. Οι ερευνητές όμως βρήκαν 5 αστεία, περίεργα πράγματα που βελτιώνουν τη διάθεσή και αυξάνουν την ευτυχία μας.
1. Οι δακρύβρεχτες ρομαντικές ταινίες, τύπου «Τιτανικός» και «Ημερολόγιο» μπορεί να σε κάνουν να χύνεις ποτάμια δακρύων στον κινηματογράφο, μετά όμως σου προκαλούν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και σε βοηθούν να εκτιμήσεις τα μικρά πράγματα που σε περιβάλλουν και θεωρούσες δεδομένα. Σύμφωνα μάλιστα με το Ohio State University, όσο πιο λυπητερή είναι η ταινία, τόσο πιο χαρούμενη νιώθεις μετά.
2. Το γεγονός ότι γερνάς. Ναι καλά διάβασες, αφού όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, γίνονται πιο αισιόδοξοι, χαίρονται πιο εύκολα με τα μικρά καθημερινά πράγματα και δεν επηρεάζονται τόσο από τις δυσάρεστες καταστάσεις.
3. Ακόμη και ένα ψεύτικο χαμόγελο απελευθερώνει χαλαρωτικές ορμόνες, ρίχνει τους χτύπους της καρδιάς, βελτιώνει την ψυχολογία σου και μειώνει το στρες όπως υποστηρίζει το University of Kansas.
4. Οι Πέμπτες. Έρευνα του London School of Economics σε 45.000 εθελοντές έδειξε ότι η Πέμπτη έχει γίνει η «νέα Παρασκευή» και θεωρείται η πιο χαρούμενη ημέρα της εβδομάδας, μετά το Σαββατοκύριακο εννοείται.
5. Το διάβασμα εφημερίδας. Το University of Maryland μελέτησε τις καθημερινές συνήθειες 30.000 εθελοντών και κατέληξε ότι όσοι συνήθιζαν να περνούν την ώρα τους διαβάζοντας εφημερίδα, δήλωναν πιο χαρούμενοι από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.