Ένα σημαντικό μάθημα για το σήμερα είναι ότι μπορείς να γίνεις καλύτερη από τις ημέρες που πέρασαν, ενώ ετοιμάζεσαι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου τις ημέρες που έρχονται. Επειδή όμως ο χρόνος είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα σε σχέση με τη γυμναστική σου παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα για κάθε ώρα της ημέρας που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις fit.
1. Σταμάτα την θεωρία και πέρνα στην πράξη! Όσο το σκέφτεσαι, τόσο το αναβάλεις, οπότε αν νιώθεις ότι θέλεις να γυμναστείς σήκω από τον καναπέ τώρα!
2. Μέτρα τα βήματα ή τα χιλιόμετρα που κάνεις κάθε μέρα. Υπάρχουν άπειρα apps γι’ αυτόν τον σκοπό που μπορούν να σε βοηθήσουν. Βάλε στόχο να πιάνεις τα 3-5 χλμ. minimum την ημέρα.
3. Κάνε γυμναστική σε κάθε διαφημιστικό διάλειμμα. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να κάνεις τις ασκήσεις σου χωρίς να νιώθεις ότι κοπιάζεις. Μπορείς να κάνεις κοιλιακούς κρατώντας αντίσταση κάτω από τον καναπέ ή ασκήσεις με μία medicine ball και ο βαρετός χρόνος των διαφημίσεων θα γεμίσει με τον καλύτερο τρόπο.
4. Κινήσου όποτε μπορείς. Το σώμα σου δεν μπορεί να ξεχωρίσει την προπόνηση σε γυμναστήριο ή στο σπίτι, οπότε ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να θεωρηθούν άσκηση. Προτίμησε τις σκάλες, άφησε το αυτοκίνητο και πήγαινε με τα πόδια ή αν το πάρεις, μην παρκάρεις τόσο κοντά στον προορισμό σου.
5. Καθόρισε μία μέρα ως Family Fitness Day! Παίξε και γυμνάσου παράλληλα μαζί με τον σύντροφο, τον σκύλο ή τα παιδιά σου. Έτσι, εκτός από το σώμα σου θα βελτιωθούν και οι σχέσεις σας.