Όταν έχεις κανονίσει να πας παραλία, είσαι τόσο ενθουσιασμένη που πολλές φορές δεν βάζεις σε προτεραιότητα την υγεία σου.
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου είναι ένα δεύτερο μαγιό. Όταν αποφασίσεις πως δεν θα ξαναμπείς στη θάλασσα, άλλαξε μαγιό. Άμα μείνεις με βρεγμένο μαγιό υπάρχει κίνδυνος να κρυώσεις ή ακόμα χειρότερα να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο.
Δεν χρειάζεται να κάνεις ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Δεν λέμε να μην απολαύσεις τον ήλιο, αλλά να μην το παρακάνεις. Να φοράς πάντα καπέλο και γυαλιά και ποτέ χωρίς αντηλιακό. Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις την έκθεση τις ώρες που ο ήλιος καίει, δηλαδή 11 με 4.
Μην μένεις στην παραλία χωρίς νερό. Εάν έχεις επιλέξει να πας σε κάποια ανοργάνωτη παραλία, φρόντισε να έχεις εφοδιαστεί από το σπίτι με μπουκαλάκι νερό η κάποιο άλλο υγρό που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη.
Τέλος μην πηγαίνεις full βαμμένη στην παραλία αλλά ούτε και εντελώς άβαφη. Βρες ένα αδιάβροχο makeup με SPF που θα καλύψει τυχόν ατέλειες και θα σε προστατέψει από τις ακτίνες του ήλιου.