Από τα 30 έως τα 60 χρόνια, οι γυναίκες παίρνουν κατά μέσο όρο 10 κιλά και αυτό δεν οφείλεται αναγκαστικά στο φαγητό. Όσο μεγαλώνεις, το σώμα σου χάνει μυική μάζα, η οποία βοηθάει στην καύση λίπους και θερμίδων, ακόμα και όταν κάθεσαι.
Όπως συμβουλεύει ο διάσημος wellness expert Dr. Oz., το μυστικό για να μην πάρεις κιλά με τα χρόνια και να έχεις πάντα τον μεταβολισμό σου σε εγρήγορση είναι η καθημερινή άσκηση. Με την άσκηση θα καταφέρεις να διατηρήσεις τη μυική σου μάζα και θα καις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επίσης, σύμφωνα με τον Dr. Oz, πρέπει να τρως ισχυρές αποτοξινωτικές τροφές καθημερινά και το μενού σου να περιλαμβάνει συχνά άπαχη ζωική πρωτεΐνη, όπως σολομό, γαλοπούλα και κοτόπουλο.
Το πράσινο τσάι ενισχύει σημαντικά τον μεταβολισμό και θα αποτοξινώσει το σώμα και το δέρμα σου.
Ο διάσημος γιατρός συμβουλεύει επίσης να αποφεύγεις το αλεύρι και τη γλουτένη, αφού προκαλούν ορμονικές διαταραχές και ευθύνονται για αυξημένη όρεξη. Συνιστά να τρως 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα, διατηρώντας έτσι τον μεταβολισμό σε εγρήγορση και να προγραμματίζεις πάντα πριν τα γεύματα της εβδομάδας.