Όσοι υποφέρετε από τα ενοχλητικά κουνούπια αυτής της περιόδου, σίγουρα ξέρετε ότι κυκλοφορούν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που τα απομακρύνουν. Εμείς λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με πράγματα, δραστηριότητες και μυρωδιές που προσελκύουν τα κουνούπια, για να ξέρετε τι να αποφεύγετε.
● Το σκούρο ντύσιμο, τραβάει τα κουνούπια που χρησιμοποιούν την όραση για να εντοπίσουν κάποιο στόχο από μακρινή απόσταση.
● Το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεις όταν είσαι ζεστός ή αθλείσαι. Επίσης διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπει το αναμμένο κερί ή η φωτιά.
● Τα κουνούπια μυρίζουν το λακτικό οξύ που απελευθερώνεις όταν αθλείσαι ή όταν τρως συγκεκριμένα φαγητά, όπως αλμυρά τρόφιμα ή φαγητά με υψηλή ποσότητα καλίου.
● Τα λουλουδάτα ή τα φρουτώδη αρώματα προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια, σε σχέση με τα προϊόντα κομμωτικής και τα αποσμητικά σπρέι.
● Πολλά κουνούπια προσελκύονται από την αναπνοή εξαιτίας των χημικών ενώσεων που εκπέμπονται, αλλά επίσης επειδή κατά τη συγκεκριμένη ζωτική λειτουργία αυξάνονται τα ποσοστά υγρασίας γύρω από το σώμα. Ακόμη και μικρές ποσότητες νερού που περιέχονται στα φυτά θα τραβήξει τα κουνούπια. Επίσης να αποφεύγετε να βρίσκεστε κοντά σε στάσιμα νερά, όπου αναπαράγονται τα κουνούπια.