Πως θα καταφέρεις να κάνεις τον εαυτό σου προτεραιότητα, είτε αυτό σημαίνει να τρως πιο υγιεινά, είτε να αθλείσαι, ή απλά να διαθέτεις χρόνο για τον εαυτό σου; Ό,τι και να κάνεις πρέπει να το θέλεις πολύ, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείς με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου χωρίς να έχεις χρόνο για να περάσεις καλά και να χαλαρώσεις. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, αλλά μπορείς να κάνεις ένα ολικό Life Makeover με τα παρακάτω απλά βήματα.
1. Καθόρισε το τι είναι πιο σημαντικό για ‘σένα. Συνήθως κάνουμε τα «πρέπει» πράξη, ενώ ξεχνάμε τα «θέλω»… Πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, αλλά δεν καταφέρνεις να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου. Σκέψου, πως θέλεις στην ουσία να ζεις τη ζωή σου; Κάνε μία λίστα με τα «θέλω» σου και αν τα μετατρέψεις σε «πρέπει», η ζωή σου μπορεί να πάρει θετική τροπή.
2. Ο εαυτός σου αποτελεί προτεραιότητα. Πρέπει να γίνεις πιο «εγωίστρια» με τη θετική σημασία της λέξης. Αν παίρνεις συχνά χρόνο για τον εαυτό σου, χωρίς να πιέζεσαι να εκπληρώσεις τις επιθυμίες άλλων, σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου.
3. Όλα ξεκινούν από ‘σένα. Εσύ είσαι το αφεντικό του εαυτού σου. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και βρες το δρόμο για να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα. Διάθεσε χρόνο για να επικοινωνήσεις και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Έτσι, θα αρχίσεις να ζεις.
4. Το πιο σημαντικό βήμα όμως, είναι να ξεκινήσεις να βάζεις μικρές υπενθυμίσεις με τους προσωπικούς σου στόχους και βάλε στο πρόγραμμά σου την τακτική άσκηση. Μην ξεχνάς να ακούς την καρδιά σου. Αν νιώθεις ότι σε τραβάει ένα χόμπυ, ακολούθησέ το!