Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι για τις διακοπές σου είσαι τόσο ενθουσιασμένη, που η διατροφή είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί. Κι όμως μία λάθος επιλογή θα μπορούσε να σου χαλάσει την καλή διάθεση ή να προκαλέσει στομαχικά και εντερικά προβλήματα που δεν θα ήθελες. Είτε ταξιδεύεις με αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο ή καράβι, δες ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως και μάλιστα δυσάρεστης.
1. Snacks με τυρί. Ακόμη και αν φαίνονται αθώα, τα περισσότερα διαλύονται δύσκολα στο στομάχι γι’ αυτό καλό είναι να τα αποφεύγεις πριν το ταξίδι.
2. Τηγανητά φαγητά και burgers. Μπορεί το συγκεκριμένο είδος φαγητού να θεωρείται η πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή για τους ταξιδιώτες, παρόλα αυτά χωνεύονται πολύ δύσκολα, προκαλούν στομαχικές διαταραχές και επιπλέον έχουν πολλές θερμίδες.
3. Αναψυκτικά. Προκαλούν συχνοουρία, γαστρικά προβλήματα και δυσάρεστη αναπνοή.
4. Τεχνητά γλυκαντικά και τσίχλες. Παρόλο που πιστεύεις ότι μπορεί σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα, έχουν πολλή ζάχαρη και επιτρέπουν την είσοδο αέρα στο στομάχι που προκαλεί στομαχικές διαταραχές.
5. Πικάντικα φαγητά. Τα καυτερά φαγητά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και στομαχικές διαταραχές.
6. Τα ζυμαρικά και τα noodles χωνεύονται δύσκολα και προκαλούν πρήξιμο και αέρια στο στομάχι. Καθόλου ασφαλής επιλογή πριν το ταξίδι.
7. Τέλος το αλκοόλ προκαλεί πρήξιμο, συχνοουρία και σε μερικές περιπτώσεις, ναυτία.