Σίγουρα έχεις τις καλύτερες προθέσεις όταν ανοίγεις τον browser για λίγο: Από το να τσεκάρεις τα email σου, μέχρι το να δεις τι καιρό θα κάνει αύριο. Εδώ κρύβεται όμως η μεγάλη παγίδα και πριν το καταλάβεις καταλήγεις να ανεβάζεις φωτογραφίες και να κάνεις tweets όλο το απόγευμα. Δεν φταις εσύ. Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να βρίσκει ελκυστικά και τα social media αλλά και την προσοχή που αυτό συνεπάγεται.
Μπορείς να σταματήσεις όμως αυτήν την κακιά συνήθεια και να αφιερωθείς σε πιο κοινωνικά και δημιουργικά πράγματα που θα ωφελήσουν το μυαλό, την ψυχή ή το σώμα σου.
Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να προγραμματίσεις τις ώρες που θα σου επιτρέπεται η ενασχόληση με τα social media. Πριν ακόμα καθίσεις μπροστά στον υπολογιστή καθόρισε τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για να σπαταλήσεις: 5 λεπτά, 20 λεπτά, 1 ώρα.
Η ίδια λογική μπορεί να εφαρμοσθεί όσον αφορά και στο τηλέφωνο ή τα μηνύματα με το κινητό σου. Δώσε τουλάχιστον μία smartphone free μέρα την εβδομάδα στον εαυτό σου! Το Σάββατο ή η Κυριακή ακούγονται ιδανικές μέρες μιας και θα έχεις περισσότερο χρόνο να πας μια βόλτα ή να βρεθείς από κοντά με τους φίλους σου.
Αφού λοιπόν καταφέρεις να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου, μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να ξεκινήσεις δραστηριότητες που φημίζονται για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες όπως αυτές που σου προτείνουμε:
• Πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο, το βουνό ή τη θάλασσα
• Κάλεσε φίλους σου στο σπίτι
• Δοκίμασε τον διαλογισμό ή ασκήσεις αναπνοής για χαλάρωση
• Ξεκίνα τη yoga
• Διάβασε ένα βιβλίο

Μόνο θυμήσου ότι δεν είναι απαραίτητο να το ποστάρεις μετά!