Εάν δεν είσαι από τις λίγες τυχερές που διαθέτουν φωτογένεια, τρομάζεις και μόνο στην ιδέα του flash και δεν μπορείς να βρεις φωτογραφία της προκοπής για την οικογενειακή κορνίζα, δες κάποιες απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες.
√ Αν δεν διαθέτεις χαρακτηριστικά προσώπου σαν της Gisele, τότε απόφυγε όσο μπορείς τις φωτογραφίες en face, αφού σπανίως βγαίνουν καλές. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις ποιο είναι το δυνατό σου profile και να στρίβεις ελαφριά το κεφάλι σου πριν από κάθε φωτογραφία.
√ Εάν έχεις προγούλι, τότε το κόλπο για να το κρύψεις είναι να μακρύνεις λίγο το λαιμό σου και να ανασηκώσεις το πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση μην κοιτάς κάτω, αφού θα κάνει το πρόβλημα πιο αισθητό.
√ Για να κρύψεις ψωμάκια ή περιττά κιλά στους γοφούς, τότε βάλε τα χέρια σου να ακουμπούν χαλαρά στους γοφούς, φροντίζοντας όμως να δείχνει φυσική η στάση του σώματος και όχι σαν να είσαι ρομπότ.
√ Πρόσεχε μην καμπουριάζεις γιατί σε κάνει να δείχνεις κακόμοιρη. Αντιθέτως η ίσια στάση του σώματος μαρτυρά αυτοπεποίθηση και υγεία.
√ Μάθε ποια είναι τα δυνατά σημεία του προσώπου σου και φρόντιζε να τα τονίζεις. Για παράδειγμα, εάν έχεις όμορφα μεγάλα μάτια τόνισέ τα με smokey μακιγιάζ ή βάψε τα σαρκώδη χείλη σου με ένα φωτεινό κραγιόν.