Όλοι μας κάνουμε πράγματα που πιστεύουμε ότι μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα μας, να μας κάνουν να φαινόμαστε πιο ελκυστικές και συνεπώς να νιώθουμε καλύτερα. Πηγαίνεις στο γυμναστήριο, προσέχεις τη διατροφή σου και το ντύσιμό σου, όμως αναρωτήθηκες ποτέ αν κάνεις πράγματα τα οποία καταστρέφουν όλο αυτό που με κόπο έχτισες;
Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν συνήθειες οι οποίες μειώνουν την ελκυστικότητά σου και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω, καθώς και πώς να τις καταπολεμήσεις για να είσαι πάντα λαμπερή τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.
1. Ο ύπνος είναι από τους σημαντικότερους συντελεστές της εικόνας μας. Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά φαίνονται εξαντλημένοι, λυπημένοι και λιγότερο υγιείς από αυτούς που κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες κάθε μέρα. Μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνεις λόγω των γρήγορων ρυθμών της ζωής σου, αλλά προσπάθησε να ακολουθείς ένα πρόγραμμα 8ωρου ύπνου όσο το δυνατόν περισσότερο.
2. Η καλοσύνη είναι επίσης ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό που πηγάζει από μέσα μας. Είναι λογικό αν λάβεις υπόψη ότι οποιαδήποτε θετική ή χαρούμενη σκέψη ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κακές σκέψεις που προβάλλουν τα αρνητικά σου χαρακτηριστικά. Κανείς δε θέλει να συναναστρέφεται με μίζερα και αγενή άτομα. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που ενισχύουν τη διάθεσή σου και σε κάνουν να χαμογελάς.
3. Το υπερβολικό άγχος βλάπτει σοβαρά την εικόνα σου. Τα υψηλά επίπεδα άγχους απελευθερώνουν την Κορτιζόλη, μία ορμόνη που απ’ ότι αποδείχθηκε σε σχετικό πείραμα σε άντρες, κάνει τις γυναίκες απωθητικές στα μάτια τους. Σίγουρα σαν γυναίκα σκέφτεσαι πολύ και υπεραναλύεις τα πάντα, αλλά προσπάθησε να χαλαρώσεις, πιες ένα ποτήρι κρασί και δοκίμασε τα μαθήματα yoga.
4. Η αίσθηση του χιούμορ είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα μας κάνει ελκυστικές. Μας αρέσει να γελάμε, αλλά και το να μπορούμε να προκαλέσουμε γέλιο και χαρά, είναι το ίδιο σημαντικό. Θυμήσου, να είσαι ο εαυτός σου και μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο χιούμορ έχεις όταν χαλαρώνεις.
5. Τα πράγματα που κάνεις ή δεν κάνεις μιλούν για εσένα. Είναι πιο ελκυστικό ένα άτομα με ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες, παρά κάποιος που είναι τεμπέλης. Θα υπάρξουν σίγουρα περίοδοι στη ζωή σου που δεν θα θέλεις να κάνεις τίποτα. Ξεπέρασέ το και φρόντισε να μην μείνεις στάσιμη σ’ αυτήν τη λογική και τη διάθεση. Η ζωή είναι όμορφη και μπορεί να γίνει συναρπαστική αν δεν την ζεις από τον καναπέ.
6. Η ανεντιμότητα είναι επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι δεδομένο ότι είναι απωθητικό. Ένα άτομο που λέει ψέματα ή είναι αγενές, είναι στην ουσία αναξιόπιστο και διαθέτει σίγουρα και πολλά άλλα αρνητικά χαρακτηριστικά. Να είσαι ευγενική, ειλικρινής και ξεκάθαρη με τις προθέσεις και τους γύρω σου.
7. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να στείλει σήματα τα ανάλογα για την προσωπικότητά σου και να δημιουργήσει την πρώτη εντύπωση στους άλλους. Για παράδειγμα, μην κάθεσαι με τα χέρια σου σταυρωμένα, γιατί αυτό δείχνει ένα κλειστό άτομο που νιώθει άβολα και αυτό σίγουρα αποτρέπει άλλους να σε πλησιάσουν. Προσπάθησε να κάνεις stretching κάθε μέρα, να αποφεύγεις να κάθεσαι για πολλή ώρα και ενίσχυσε τους μύες σου για να αποκτήσεις μία πιο σωστή στάση του σώματος.
8. Το να είσαι χαρούμενη ή να δείχνεις περήφανη είναι σίγουρα ελκυστικό, αλλά χωρίς να υπερβάλλεις. Σε ένα πείραμα που διεξήχθη και στα 2 φύλλα με τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους, αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες που ήταν χαρούμενες ήταν πιο ελκυστικές, σε αντίθεση με αυτές που φαίνονταν πολύ περήφανες από τις φωτογραφίες. Από την άλλη, οι γυναίκες έδειξαν να μην προτιμούν τους πολύ χαρούμενους άντρες, ενώ η υπερηφάνεια είναι ένα χαρακτηριστικό που τις ελκύει.