Ο καρκίνος του μαστού πλήττει 58.000 γυναίκες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες τροφίμων που μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της νόσου μέχρι και 50%. \r\n\r\nΜία διατροφή πλούσια σε καροτενοειδή, συστατικά που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά με πορτοκαλί, κόκκινο χρώμα, όπως τα καρότα, οι ντομάτες, τα βερίκοκα και τα πεπόνια, συνδέεται με μικρά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας των Brigham and Women’s Hospital και Harvard Medical School. \r\n\r\n«Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα τους είχαν 15 με 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διάφορες μορφές καρκίνου και μέχρι και 50% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνου του μαστού» δηλώνει η Heather Eliassen, ScD, επικεφαλής της έρευνας.\r\n\r\n«Μερικά είδη καροτενοειδών έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση, ελέγχουν την ανάπτυξη και καταστροφή των κυττάρων και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες».\r\n\r\nΓια καλύτερα αποτελέσματα, οι ειδικοί συμβουλεύουν την κατανάλωση μισού πιάτου χρωματιστών φρούτων και λαχανικών μαζί με κάθε γεύμα.