Χωρίς στερήσεις και χωρίς ν’αφαιρέσεις τίποτα από τις διατροφικές σου συνήθειες, μπορείς να τρως καθημερινά μία συγκεκριμένη κατηγορία τροφών και ν’ αδυνατίσεις πιο εύκολα! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία τελευταία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.
Το μυστικό λοιπόν για σίγουρο και μόνιμο αδυνάτισμα είναι οι φυτικές ίνες, οι οποίες υπάρχουν σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ερευνών, οι φυτικές ίνες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου, βοηθούν στην αποβολή του λίπους, μειώνουν τη χοληστερίνη και διατηρούν τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα σε φυσιολογικές τιμές.
Επιπλέον, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 85 υπέρβαρα αγόρια και κορίτσια έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών μπορεί να προκαλέσει μείωση του κοιλιακού λίπους. Πιο συγκεκριμένα, 46 έφηβοι μείωσαν κατά 3γρ ανά 1000 θερμίδες την πρόσληψη φυτικών ινών και οι υπόλοιποι αύξησαν με το ίδιο ποσοστό την πρόσληψη τους. Μετά από δυο χρόνια που διήρκησε η έρευνα τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που είχε μειώσει την πρόσληψη φυτικών ινών είχε αυξημένη περίμετρο μέσης. Αντιθέτως, η ομάδα που είχε αυξήσει την πρόσληψη φυτικών ινών είχε μειωμένο κοιλιακός λίπος.
Εάν θες λοιπόν κι εσύ να διατηρήσεις ή να μειώσεις το σωματικό σου βάρος χωρίς στερήσεις, προσπάθησε να τρως πιο συχνά βρώμη, μήλα, δαμάσκηνα, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης.