Το πλήρες υγιεινό πρωινό έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βοηθάει στο αδυνάτισμα, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και βελτιώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης. Μία νέα έρευνα όμως από 2 πανεπιστήμια της Ιερουσαλήμ, η οποία δημοσιεύθηκε στο Clinical Science, απέδειξε ότι όταν η μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων γίνεται κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της γονιμότητας στις γυναίκες και την αύξηση των αναπαραγωγικών ορμονών. Στο πείραμα συμμετείχαν 60 γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
Οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες έχουν περισσότερες ανδρικές ορμόνες (τεστοστερόνη) στο αίμα τους και αντιμετωπίζουν ανωμαλίες στον κύκλο τους, κάτι που επηρεάζει τα επίπεδα της γονιμότητας. Οι μισές που συμμετείχαν στο πείραμα κατανάλωναν περίπου 1.000 θερμίδες με το πρωινό γεύμα, ενώ οι υπόλοιπες κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού και βραδινού. Μετά από μελέτη 12 εβδομάδων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσες έτρωγαν ένα μεγάλο, ισορροπημένο πρωινό είχαν μείωση της τεστοστερόνης κατά 50% και αύξηση της αναπαραγωγικής ορμόνης σε ποσοστό 105%.
Έτσι ακόμα και αν δεν έχεις κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, το πρωινό θα σε βοηθήσει να αυξήσεις κατά πολύ τα επίπεδα της γονιμότητας. Προτίμησε φαγητά υψηλά σε πρωτεΐνη (όπως γιαούρτι ή αυγά) και πολλούς υδατάνθρακες (δημητριακά) που θα σου χαρίσουν ενέργεια και περισσότερες πιθανότητες σύλληψης ενός μωρού.